У Google придумали, як заробити на безпілотниках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google придумали, як заробити на безпілотниках

Фондовий ринок
584
Компанія Google запускає в продаж датчики Waymo для безпілотників для того, щоб знизити вартість нових розробок.
Про це повідомляє Bloomberg.
Купити лідар, який розробив підрозділ Waymo, зможуть всі бажаючі підприємства. Головна умова від Google: їх розробку не можна використовувати для створення роботизованого таксі.
Розвиток безпілотних технологій Waymo почався в 2009 році. Після цього компанія серйозно поліпшила свій автопілот. Вона неодноразово випускала самохідні авто на дороги загального користування і навіть організувала таксі-сервіс з безпілотниками.
Вихід на ринок лідарів дозволить Waymo не тільки заощадити на розробках і підвищити самозабезпечення компанії, але і в перспективі зробити датчики більш доступними. Здешевлення дозволить Google конкурувати зі світовим лідером ринку аналогічних технологій, маркою Velodyne Lidar Inc., і відвоювати частину покупців.
Представник Waymo заявив, що наразі компанія веде переговори з десятками потенційних клієнтів.
Крім використання на міських беспілоніках, лідари також впроваджують на різну спецтехніку для очищення лісів від сміття. Також авто, обладнані таким датчиком, можуть підмітати вулиці. Ще один варіант використання технології: доставка їжі і виконання автоматизованих процесів на підприємствах та заводах.
Вже зараз охоронна компанія під назвою Knightscope використовує лидар для патрулювання торгових центрів і парковок.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас