Нафтогаз готує новий позов проти Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз готує новий позов проти Газпрому

Фондовий ринок
584
Нафтогаз готує позов проти Газпрому за порушення європейського законодавства у сфері конкуренції.
Про це під час конференції щодо майбутнього української газотранспортної системи, яка відбулася у Брюсселі, повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.
“Ми маємо твердий намір притягнути Газпром до відповідальності за порушення правил конкуренції на європейському ринку, позов подаватимемо наприкінці квітня 2019 року”, – заявив він.
Вітренко зазначив, що Україна починає боротися з газовим монополістом в самій Європі.
“Європейські закони щодо конкуренції становитимуть основу для позову проти Росії, на користь європейським споживачам і українській державі. Саме це є необхідним, щоб забезпечити майбутнє для ГТС України, а також європейську енергетичну безпеку”, – наголосив він.
За словами Вітренка, якщо у поточному році завершать будівництво “Північного потоку – 2”, це матиме важкі політичні та економічні наслідки для всієї Європи. Газпром зможе посилити власні монопольні позиції на європейському газовому ринку, що спонукає вже європейську сторону “грати” за правилами Газпрому та адаптувати європейське законодавство до його вимог, без жодних винятків. А це призведе до зростання вартості газу для європейських споживачів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас