В НБУ назвали "найбільш розшукуваних" фахівців на ринку праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ назвали "найбільш розшукуваних" фахівців на ринку праці

Казна та Політика
8465
На початок лютого цього року найдовше тривав пошук фахівців на вакансії машиністів гірничого обладнання, офіціантів, кухарів, лікарів і збирачів.
Про це йдеться в макроекономічному і монетарному огляді Національного банку України за лютий.
“У січні 2019 року дещо сповільнилися як зростання кількості вакансій, зареєстрованих в ДСЗУ, так і зростання кількості роботодавців, які співпрацювали з ДСЗУ”, – зазначили в НБУ.
Зазначено, що це свідчить про певне насичення попиту на працю, у тому числі під впливом стриманих результатів в окремих видах діяльності.
“Зростання кількості вакансій сповільнилося в промисловості, хоча в окремих видах діяльності воно залишалося високим – в охороні здоров’я, освіті та сільському господарстві. Станом на початок лютого найдовше тривав пошук кандидатів на заповнення вакансій машиністів гірничого обладнання, офіціантів, кухарів, лікарів і збирачів”, – заявили в Нацбанку.
Це, серед інших причин, як вказали в НБУ, може бути пов’язано зі збереженням тиску з боку трудової міграції.
Зростання номінальної заробітної плати у січні, як зазначено, очікувано сповільнилося (до 19,6% р/р), проте в реальному вираженні темпи зростання (9,5% р/р) залишилися практично на рівні попереднього місяця на тлі уповільнення інфляції.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас