Українців попереджають про новий вид телефонного шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців попереджають про новий вид телефонного шахрайства

Кримінал
2326
В Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) надійшла інформація про спроби невідомих осіб отримати від суб’єктів декларування особисті дані в телефонному режимі.
Про це інформує прес-служба НАЗК.
За даними НАЗК, під виглядом перевірки декларацій невідомі особи, представляючись працівниками апарату Нацагентства, намагаються отримати будь-яку інформацію щодо громадян, на яких поширюється дія Закону України “Про запобігання корупції” або членів їхніх сімей, вимагають погашення кредитів тощо.
“Звертаємо увагу, що Національне агентство не вимагає надання ніякої інформації таким чином! Будь-які відомості у суб’єкта декларування або відповідного органу запитуються уповноваженими особами Національного агентства в офіційній письмовій формі поштовим відправленням або електронним листом”, – йдеться в повідомленні.
У Нацагентстві зазначили, що рішення про проведення повної перевірки декларацій приймається на засіданні Національного агентства, про що електронним листом оповіщається відповідний суб’єкт декларування. Така інформація розміщується на офіційному веб-сайті Національного агентства.
У разі спроб невідомих осіб отримати інформацію під виглядом повної перевірки декларації або здійснити інші протиправні дії НАЗК просить повідомляти про це на електронну адресу: info@nazk.gov.ua.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас