Кого найчастіше шукають українські роботодавці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого найчастіше шукають українські роботодавці

Особисті фінанси
2438
В Україні продовжує існувати професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. Цей фактор негативним чином позначається на ринку праці України.
Про це заявив виконуючий обов’язки голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час наради щодо визначення пріоритетних завдань діяльності в 2019 році.
Як повідомили в компанії HeadHunter Україна, протягом 2018 року пропозиції від роботодавців у цій сфері становили 5-9% від числа всіх вакансій, розміщених на сайті hh.ua.
За останній рік фахівців сфери “Робочий персонал” найчастіше шукали компанії, що працюють в таких галузях, як “Роздрібна торгівля”, “Товари народного споживання (нехарчові)”, “Будівництво, нерухомість, архітектура”, “Промислове обладнання, верстати та комплектуючі” , “Металургія, металообробка”.
А ось найбільшим попитом користувалися різноробочі, вантажники, комплектувальники, укладальники-пакувальники, механіки, слюсарі. В цілому це відповідає активності тих, хто шукає роботу.
При цьому перевагу роботодавці віддавали кандидатам без досвіду роботи або з мінімальним стажем (від 1 до 3 років) – такі побажання до співробітників містилися в 47% і 43% від усіх розміщених вакансій відповідно. А ось серед претендентів найбільшу активність проявляли досвідчені фахівці зі стажем більше 6 років – ними було розміщено 47% від усіх резюме в цій профсфері.
У віковому розрізі ініціатива з пошуку роботи розподілялася досить рівномірно: 33% резюме було розміщено кандидатами у віці від 31 до 40 років, 26% – від 41 до 50 і ще 23% – від 19 до 30 років.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас