У Китаї розробили кардіостимулятор, який заряджається від серця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розробили кардіостимулятор, який заряджається від серця

Технології&Авто
291
Китайські вчені розробили комплексний метод для підзарядки кардіостимулятора безпосередньо від природної енергії серцебиття.
Про це повідомляє Сіньхуа.
Кардіостимулятор – один з найпоширеніших електронних медичних приладів, що імплантуються під шкіру для повернення серцю нормального ритму і для лікування серцево-судинних захворювань. Однак вбудована в нього батарея має обмежений термін служби і вимагає заміни кожні 5-12 років шляхом хірургічного втручання, що може викликати ускладнення, такі як інфекція і кровотеча.
Вчені з шанхайського університету “Цзяотун” розробили новий повнофункціональний кардіостимулятор, що заряджається від природної енергії серцебиття без будь-якого зовнішнього джерела енергії.
Генератор енергії для цього кардіостимулятора складається з пружного каркаса і двох п’єзоелектричних композитів, здатних виробляти достатній обсяг електроенергії для приладу. Новий пристрій успішно пройшов випробування на свинях.
Дослідження стало важливим кроком до створення кардіостимулятора з автономним джерелом живлення і вирішення проблеми енергозабезпечення імплантованих медичних пристроїв за допомогою технологій п’єзоелектричної акумуляції, переконані китайські вчені.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас