Занадто просто чи мало платять: коли варто відмовитися від роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Занадто просто чи мало платять: коли варто відмовитися від роботи

Особисті фінанси
2383
Не варто погоджуватися на будь-яку пропозицію роботи. Навіть якщо ви довгий час не можете працевлаштуватися.
Спочатку потрібно обміркувати все, що пропонує роботодавець. Звернути увагу на плюси і мінуси вакансії, пише Work.ua.
Умови роботи не повністю задовольняють
Відмовитися від роботи варто, якщо вам пропонують не ту посаду, на яку розраховували. Чи вас не задовольняє рівень заробітної плати. Роботодавці часто обіцяють кар’єрне зростання чи зміну умов праці у майбутньому. Проте, у більшості випадків цього доводиться довго чекати.
Робота занадто складна або занадто проста
У першому випадку ви свідомо ризикуєте. Якщо не виправдаєте сподівання, вас звільнять. З іншого боку, якщо робота занадто проста, будете нудьгувати. З часом вам набридне працювати і ви рахуватимете хвилини до завершення робочого дня.
Сумніваєтеся, що порозумієтеся з начальником
Якщо маєте сумніви, що зможете знайти спільну мову з керівництвом, не погоджуйтеся на роботу. Легке роздратування з часом може перерости у серйозний конфлікт між вами.
Недружня атмосфера в компанії
Якщо розумієте, що колектив не підходить вам, краще не погоджуватися на роботу. Наприклад, вам подобається працювати у спокійних умовах, а в компанії всі голосно розмовляють, метушаться, а телефони не замовкають цілий день. Щоб не потрапити у незручну ситуацію, краще заздалегідь попросити провести невелику екскурсію в офіс. Тоді зрозумієте, чи дійсно вам комфортно на новому місці.
Далеко до роботи
Не варто погоджуватися на роботу, дорога до якої важка і занадто довга. Інакше ризикуєте як приходити на роботу, так і повертатися додому знервованими і втомленими.
Робота передбачає багато ділових поїздок
Якщо відряджень дуже багато, вони можуть набриднути і втомити. Крім того, це може заважати особистому життю.
Отримали ще одну пропозицію про роботу
Якщо ви одночасно отримали 2 запрошення на роботу, то очевидно, що від одного доведеться відмовитися. Не відкладайте і повідомте рекрутера про своє рішення заздалегідь. Компанії, в якій передумали працювати, потрібен час на пошуки нового кандидата.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас