Коболєв перерахує всі зарплати і премії на благодійність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв перерахує всі зарплати і премії на благодійність

Фондовий ринок
1743
Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв каже, що контракт з ним поки не продовжено.
Про це він заявив журналістам на прес-конференції у п’ятницю.
“По-перше, технічно контракт зі мною не продовжено. Було рішення наглядової ради, що це треба зробити. Технічно ще не реалізовано”, – сказав він.
“Зараз ситуація виглядає таким чином, що прикриваючись спробою урегулювати мою зарплатню, уряд де-факто прийняв рішення про припинення мого діючого контракту з 22 березня.
Якщо уважно подивитися закон про акціонерні товариства, то там чітко прописано, що умови мого контракту, обрання, припинення, сума оплати є виключними повноваженнями наглядової ради. Це означає, що тільки вони мають право визначати ці питання”, – зауважив він.
Щодо зарплатні, то Коболєв заявив: “Це питання використовується політиками як червона ганчірка”.
“Якщо пройти вулицею і запитати людей, то будь-яка цифра, яку ви назвете, буде надто великою”, – додав керівник Нафтогазу.
Коболєв заявив, “щоб прибрати питання з приводу свого персонального інтересу у зарплаті і преміях”, він вирішив всі виплати перераховувати на благочинність до кінця року.
“Політичне питання “Скільки заробляє Коболєв?” зникло. Залишилося юридичне. Чи має право акціонер втручатися у виключні повноваження наглядової ради? На моє переконання – ні, не має”, – сказав він і додав, що питання перебування його на посаді “відтермінують щонайменше до кінця політичного періоду виборів”.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас