Турчинов заявив про міграційні цунамі з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов заявив про міграційні цунамі з України

Казна та Політика
4777
Щорічно виїжджають на заробітки за кордон до 9 мільйонів українців, а 3,2 мільйона вже постійно працюють за межами країни. І тільки за рік українців стало менше на 252 тисячі через те, що вмирає людей більше, ніж народжується.
Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на Всеукраїнському форумі сім’ї в Києві.
“У 2018 році в Україні народилося 335 тисяч немовлят, а пішло з життя 587 тисяч наших співвітчизників. Тобто за рік українців стало менше на 252 тисячі. І ця чорна тенденція щорічно тільки погіршується”, – розповів Турчинов.
Він додав, що згідно зі статистикою, за минулий рік народжуваність в Україні впала на 7% в порівнянні з попереднім 2017 роком. Водночас кількість перерваних вагітностей, тільки за офіційними даними, щорічно становить понад 100 тисяч.
“Додайте до цих цифр міграційні хвилі, ні, цунамі, що вимивають з України величезні інтелектуальні та трудові ресурси. До 9 мільйонів українців щорічно виїжджають на заробітки за кордон. А 3,2 мільйона вже постійно працюють за межами країни, і більшість з них не планують повертатися на Батьківщину”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас