Боротьба з відключеннями світла: в ДТЕК запропонували свій варіант вирішення проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боротьба з відключеннями світла: в ДТЕК запропонували свій варіант вирішення проблеми

Особисті фінанси
2680
Застарілі електромережі є однією з проблем, через яку українці отримують світло з перебоями. А під час негоди енергетики можуть відновлювати старі пошкоджені лінії і кілька днів поспіль. Весь цей час люди залишаються без світла. Енергетики виконують в основному аварійні ремонти, а частина мереж потребує заміни. Потрібні чималі кошти. Планові відключення електроенергії в Україні тривають в середньому 12 годин. Це в п’ять разів довше, ніж в країнах ЄС.
Рішення проблем мереж разом шукали енергетики, чиновники і експерти енергоринку, в тому числі і європейські. Обговорили варіанти на енергетичному форумі в Києві, передає Сегодня.
“Ми ще на початку 2000-х років з точки зору підтримки ось всіх цих змін, які потрібні, так само швидко, як потреби наших клієнтів зростають відповідно до потреб усіх жителів. Це електромобілі, бажання відновлюваної енергетики, все це повинно стати можливим завдяки мережам, а мережі відповідно вимагають підтримки регуляторної та реформ нашої країни”, – говорить генеральний директор “ДТЕК мережі” Іван Гелюх.
“Дуже дієвим інструментом, який показав ефективність у всіх європейських країнах і не тільки, є введення стимулюючого тарифоутворення. Коли дається певний механізм для розподільчих компаній більш ефективними бути. І, завдяки цьому, використовувати більш достатню кількість грошей для вкладення в мережі, для модернізації”, – пояснює генеральний директор директорату енергетичних ринків Ольга Буславець.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас