Світові інвестиції в нафтогазові проекти потрояться в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові інвестиції в нафтогазові проекти потрояться в 2019 році

Енергетика
793
Очікуване цього року збільшення числа остаточно схвалених інвестиційних рішень (FID) щодо нових нафтових проектів може привести до того, що санкціоновані обсяги нафти і газу без урахування сланцевих продуктів збільшаться майже в три рази в порівнянні з минулим роком.
Згідно з дослідженням, проведеним Rystad Energy, загальні обсяги можуть перевищити 46 млрд бар. нафтового еквіваленту.
«Ми очікуємо, що глобальні обсяги FID в 2019 р. потрояться в порівнянні з минулим роком, а тендери з реалізації нових мегапроектів у найближчі роки дозволять субпідрядникам підписати мільярдні контракти», – сказав аналітик Rystad Energy з розвідки і видобутку Рідул Іслам.
«Єдиний сегмент пропозиції, який, ймовірно, скоротиться в цьому році, це нафтоносні піски. Глибоководні, шельфові і традиційні розробки на суші повинні показати істотне зростання».
У першій половині 2018 року також спостерігалося значне зростання кількості FID. Однак затримки зі схваленням інвестиційних рішень щодо низки проектів в IV кварталі 2018 р. не дозволили закінчити минулий рік зі зростанням відносно 2017 року.
У Rystad Energy вважають, що стрибок FID в 2019 р. не приведе до пропорційного зростання підписаних контрактів у секторі нафтосервісних послуг. При розгляді родовищ з дебетом 25 млн бар. на рік і вище в 2019 р. спостерігається збільшення числа FID менш ніж на 12% в порівнянні з кількістю проектів, санкціонованих в 2018 році. Однак задіяні в цій сфері компанії розраховують, що величезні проекти, санкціоновані в цьому році, дозволять укласти багатомільярдні контракти на будівництво і обслуговування нових об’єктів в наступні роки.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас