Німеччина переживає будівельний бум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина переживає будівельний бум

Нерухомість
4793
У 2018 році будівельна галузь Німеччини зростала рекордними темпами за останні 25 років. Стрімкому її розвитку сприяли інвестиції в житло та інфраструктуру.
Про це повідомляє агентство ARD з посиланням на дані Федерального статистичного управління.
Економічний підйом галузі в 2018 році, за підрахунками статвідомства, становив 4,4%. Рік став піковим з часу великомасштабного будівництва в 1994 році, після возз’єднання земель у Федеративній Республіці.
Торік кількість нових будівельних замовлень зросла на 10,1% – до 79,5 млрд євро. Тільки в грудні їх кількість збільшилося на 10,35%, що не характерно для кінця року. Загальний обсяг грудневих підрядів оцінюється в 7,3 млрд євро.
Високий річний приріст галузі забезпечили великі об’єкти в мегаполісах. Особливо сприятлива ситуація в Берліні. Населення столиці зростає, відповідно зростає і попит на житло.
Розвиток галузі стимулювали державні інвестиції в інфраструктуру. За фінансової підтримки держави та місцевих громад у Німеччині споруджують нові шляхи сполучення і реконструюють наявні.
Завдяки низьким процентним ставкам за кредитами і стабільним заробіткам багато жителів країни можуть здійснити свою мрію – обзавестися власним гніздечком.
Крім того, приватні інвестори вкладають все більше грошей в ринок нерухомості через відсутність більш привабливих інвестиційних альтернатив.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас