В Україні не можуть визначитися, як перейменувати шампанське і коньяк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні не можуть визначитися, як перейменувати шампанське і коньяк

Світ
2260
Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС триває пошук нових назв алкогольної продукції з захищеними географічними позначеннями.
Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики України.
Як відомо, Україна взяла на себе зобов’язання ввести з 1 січня 2026 року нові назви товарів виноробної продукції: мають бути змінені назви коньяку, шампанського, портвейну, мадери, хересу тощо.
Згідно з умовами угоди, продукція, що вироблена поза провінціями Шампань, Коньяк і так далі, повинна бути перейменована.
Над пошуком альтернативних назв працюють Мінекономрозвитку, Мінагрополітики і профільні представники галузі. Так, протягом листопада-грудня 2018 року чиновники провели 8 регіональних хакатонів з пошуку альтернативних назв. Також проводилося онлайн-голосування на Facebook-сторінці проекту “Географічні вказівки в Україні”.
Тоді чверть опитаних (25,6%) проголосували за те, щоб коньяк в Україні іменувався, як Український бренді або Бренді України. На другому місці виявилася назва Бурштин/Бурштинок/Бурштиняк (9,4%), на третьому – Гайстер (8,5%). Однак, остаточно нові назви наразі все ще не прийняті.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас