Boeing створює бойовий дрон зі штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing створює бойовий дрон зі штучним інтелектом

Технології&Авто
385
Австралійська філія корпорації Boeing оголосила в середу про плани створення реактивного безпілотного бойового літака зі штучним інтелектом, який буде виконувати завдання спільно з пілотованими винищувачами.
Модель безпілотника Loyal Wingman було вперше представлено ​​в середу в Мельбурні на аерокосмічній виставці Avalon міністром оборони Австралії Крістофером Пайном.
Корпорація Boeing повідомила, що програмне забезпечення безпілотника дозволить йому літати самостійно або в супроводі пілотованого літака. За своїм виглядом і розмірами він буде схожий на винищувач.
Безпілотник матиме довжину 11,6 м. Дальність його польоту складе 3,7 тис. км. Він буде оснащений апаратурою для ведення радіоелектронної боротьби і радіоелектронної розвідки. У перспективі він буде оснащуватися і ракетно-бомбовим озброєнням.
Дрон буде створюватися на підприємстві корпорації Boeing в австралійському місті Брісбені.
На виставці був представлений анімаційний ролик, який показав політ трьох перспективних безпілотників поряд з винищувачем-бомбардувальником Королівських ВПС Австралії F/A-18, а також з літаком дальнього радіолокаційного виявлення та управління E-7 Wedgetail.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас