"Укрзалізниця" вивчає можливість закупівлі палива на зовнішніх ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" вивчає можливість закупівлі палива на зовнішніх ринках

Фондовий ринок
115
Закупівля безпосередньо у виробників на зовнішніх ринках дозволить зменшити залежність від різних суб’єктивних факторів і отримати найконкурентнішу ціну.
Акціонерна компанія “Укрзалізниця” розглядає можливість виходу на зовнішні ринки безпосереднім виробникам для закупівлі дизельного палива з метою зняти істотний тиск на внутрішні ціни в Україні, що часто відбувається при здійсненні компанією закупівель дизеля.
Як повідомила прес-служба “Укрзалізниці”, компанія споживає 10% загального обсягу цього нафтопродукту, який реалізується сьогодні в Україні. Наголошується, що для уникнення різких цінових коливань на внутрішньому ринку нафтопродуктів “Укрзалізниця” повинна мати закордонні альтернативні канали постачання, зокрема, дизельного палива.
“Фахівці зазначають, що ринок України дійсно може коливатися в залежності від того, чи виходить “Укрзалізниця” з великими закупівлями. Це спонукає нас шукати майданчики, де наші обсяги не будуть такими визначальними. Такий зовнішній ринок, де обертається значна кількість нафтопродуктів, відповідно, наша закупівля навіть в 100 або 200 тисяч тонн не буде настільки визначальною партією, щоб викликати коливання ціни, як це зараз відбувається в Україні”, – цитує прес-служба голову компанії Євгена Кравцова.
За його словами, закупівлі безпосередньо у виробників на зовнішніх ринках дозволять зменшити залежність від різних суб’єктивних факторів і отримати найбільш конкурентну ціну для такого оптового покупця, як “Укрзалізниця”. Як зазначив Кравцов, робота в цьому напрямку, в тому числі за вдосконалення закону про публічні закупівлі, є нагальною необхідністю. Глава компанії також нагадав, що “Укрзалізниця” завдяки впровадженню формульного ціноутворення вже понад рік закуповує дизельне паливо за об’єктивно ринковими цінами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас