"Укрзалізниця" вирішила закуповувати дизпаливо на світових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" вирішила закуповувати дизпаливо на світових ринках

Енергетика
1049
ПАТ “Укрзалізниця” розглядає можливість виходу на безпосередніх виробників на зовнішніх ринках для закупівлі дизельного палива.
Про це повідомляє Департамент інформаційної політики та зв’язків з громадськістю компанії.
На сьогоднішній день УЗ споживає 10% всього обсягу цього нафтопродукту, який реалізується в Україні. Як зазначив керівник компанії Євген Кравцов, крім розширення кола постачальників, вихід на світові ринки дозволить зняти істотний тиск на внутрішні ціни в Україні, що часто буває, коли компанія здійснює закупівлі дизеля.
Щоб уникнути різких цінових коливань на внутрішньому ринку нафтопродуктів, “Укрзалізниця” повинна мати зарубіжні альтернативні канали постачань, зокрема дизельного палива, говорять в компанії. Міжнародний ринок нафтопродуктів є об’ємним, тому закупівля там будь-якого обсягу дизельного палива залізницею не впливатиме на рівень цін. На думку фахівців, зараз внутрішній ринок України може коливатися в залежності від обсягу закупівель дизпалива “Укрзалізницею”.
“Це спонукає нас шукати майданчики, де наші обсяги не будуть такими визначальними. Таким є зовнішній ринок, де обертається значна кількість нафтопродуктів, відповідно, наша закупівля навіть в 100 або 200 тис. тонн не є настільки визначальною партією, щоб спричинити коливання ціни, як це зараз відбувається в Україні”, – пояснив Кравцов.
За його словами, закупівлі безпосередньо у виробників на зовнішніх ринках дозволять зменшити залежність від різних суб’єктивних факторів і отримати найбільшу конкурентну ціну для такого оптового покупця, як “Укрзалізниця”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас