Великі авіакомпанії запідозрили у стеженні за пасажирами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі авіакомпанії запідозрили у стеженні за пасажирами

Фондовий ринок
829
Найбільші авіакомпанії American Airlines, United Airlines і Singapore Airlines визнали, що деякі їхні літаки обладнані камерами, вмонтованими в спинки пасажирських сидінь.
Про це повідомляє видання The Independent.
На камери звернули увагу після публікації в соцмережі Twitter, яку розмістив один з пасажирів, який помітив камеру на спинці пасажирського сидіння. Він сфотографував пристрої і уточнив, що наразі вони не активні. При цьому він зазначив, що авіаперевізникам слід закривати об’єктиви камер стікерами, оскільки вони можуть використовуватися для спостереження за пасажирами, тим самим порушуючи їхнє право на приватне життя.
За визнанням представника American Airlines, камерами обладнані пасажирські крісла у 82 літаках компанії (Boeing 777 і Airbus A330-200), представники Singapore Airlines відзначили, що камери вбудовані в крісла 84 авіалайнерів.
Камери передбачені як частина розважальної системи для надання пасажирам низки можливостей, в тому числі проведення відеоконференцій на борту, стверджують представники авіакомпаній.
Як запевняють всі три перевізники, пристрої були встановлені виробниками розважальних систем — фірмами Panasonic і Thales. Вони додали, що не включають камери без відома пасажирів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас