Голова Amazon пообіцяв вже цього року відправити людину в космос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Amazon пообіцяв вже цього року відправити людину в космос

Світ
411
Приватна Аерокосмічна фірма Blue Origin готується до відправки перших космічних туристів.
Як запевнив засновник компанії і за сумісництвом гендиректор Amazon Джефф Безос, перший комерційний запуск системи New Shepard, що включає в себе космічний корабель і багаторазову одноступінчату ракету для суборбітальних польотів, почнеться вже в цьому році.
На закритій зустрічі в Нью-Йорку бізнесмен повідомив, що захоплюється Марком Цукербергом, який створив Facebook — найбільшу в світі соціальну мережу — з кімнати у гуртожитку з використанням наявної інтернет-інфраструктури. Однак про появу «Цукерберга в космосі» говорити поки що зарано, пояснив Безос. За його словами, кінцева мета Blue Origin полягає в тому, щоб населити сонячну систему трильйоном людей і створити такі умови, які могли б призвести до появи «тисяч Моцартів і Ейнштейнів» за межами Землі.
Підприємець нагадав, що 23 січня 2019 року суборбітальний апарат New Shepard був успішно випробуваний в десятий раз. На питання, коли політ на багаторазовому кораблі здійснять люди, Безос відповів: «Цього року. Це вперше, коли я кажу: ‘цього року’. А протягом останніх кількох років я зазвичай говорив: ‘наступного року’”, – цитує його Business Insider.
За словами Безоса, Blue Origin відправить туристів саме в космос, а не на орбіту. Коли його запитали про конкурентів в особі Virgin Galactic Річарда Бренсона, бізнесмен відповів, що налаштований скептично. Він висловив сумніви, що корабель SpaceShipTwo зможе піднятися так високо, як New Shepard, подолавши 100 км над рівнем моря (так звану лінію Кармана — визнана як кордон між атмосферою Землі та космосом).
Разом з цим Безос додав, що Blue Origin продовжує роботу над спорудженням більш потужної ракети New Glenn, яка буде призначена для виведення космічних апаратів і людей на низьку навколоземну орбіту. Перший запуск ракети, сказав він, буде проведений в 2021 році з космодрому у Флориді.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас