За перші 2 тижні валютної лібералізації українці 285 разів інвестували кошти за кордон - дані ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За перші 2 тижні валютної лібералізації українці 285 разів інвестували кошти за кордон - дані ПриватБанку

Особисті фінанси
1739
За два тижні після набуття чинності закону про валюту та валютні операції, українці оформили 285 електронних лімітів для інвестування за кордон.
Про це повідомляють у прес-службі ПриватБанку.
Зазначається, що більшість лімітів видав саме націоналізований ПриватБанк — 188 електронних лімітів. 56% виданих ПриватБанком лімітів на інвестування за кордон українці отримали для відкриття рахунку в іноземному банку. Ще 41% лімітів — для інвестування у цінні папери західних корпорацій, решту лімітів на інші цілі.
«За даними банку, серед тих, хто отримав е-ліміти на поповнення валютних рахунків та купівлю цінних паперів, кожен четвертий інвестує кошти у США. Також цінуються інвестиції у банківські рахунки чи акції в таких країнах, як Великобританія, Іспанія, Польща та Німеччина», — передають у ПриватБанку.
Там зазначають, що для інвестування коштів за кордон можна скористатися спеціальною функцією у мобільному додатку банку.

Довідка Finance.ua

  • До початку дії закону про валюту, для інвестицій за кордон українцям потрібно було отримати індивідуальну валютну ліцензію від Національного банку України.
  • Зараз Нацбанк дозволяє інвестувати за кордон до 50 тисяч євро на рік.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас