Пасажири зможуть стежити за своїм багажем в аеропортах онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажири зможуть стежити за своїм багажем в аеропортах онлайн

Технології&Авто
546
У Росії розробили спеціальні мітки, які допоможуть маркувати багаж в аеропортах і стежити за його пересуванням. Відзначається, що нова технологія допоможе уникнути втрат валіз.
Відомо, що RFID-чіп, який планується прикріплювати на реєстраційних стійках, буде одноразовим і передаватиме інформацію про місцезнаходження багажу через особливий додаток, який можна встановити на телефон.
Повідомляється, що розробляли технологію в ОЕЗ “Технополіс “Москва”.
За рішенням Міжнародної асоціації повітряного транспорту з 2020 року маркування багажу RFID-мітками буде обов’язковим по всьому світу. У зв’язку з цим аеропорти активно почали закуповувати такі чіпи і проводити їх тестування.
Спеціальна мітка має кріпитися до валізи на стійках реєстрації і не зніматися до закінчення перельоту. Пасажиру буде повідомлятися номер трекера для відстеження статусу транспортування багажу через мобільний додаток авіакомпанії або аеропорту. У випадку пропажі користувач і співробітники аеропорту точно знатимуть, на якому саме етапі було загублено речі, що дозволить максимально швидко їх знайти. Цікаво, що мітки одноразові, і після прибуття їх необхідно зняти з валіз. При цьому пошкодити чіп під час перельоту практично неможливо.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас