Українські заробітчани отримують у Польщі спеціальні відпустки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські заробітчани отримують у Польщі спеціальні відпустки

Світ
1946
В українських заробітчан, які працюють у Польщі, крім права на звичайну відпустку, є ще й право на відпустку спеціальну. Від стандартної вона відрізняється тим, що надається в особливих випадках і може зайняти максимум два дні на місяць. На неї може претендувати будь-яка офіційно зайнята особа. Оплачується відпустка еквівалентно зарплаті, а скористатися нею можна навіть тоді, коли стандартна відпустка була вже використана.
Щоб отримати спеціальну відпустку, потрібно скласти відповідну заявку на ім’я свого роботодавця. Дають її з нагоди народження, шлюбу або смерті будь-якого з близьких родичів. В цьому випадку можна розраховувати на один або два вільні дні.
У польському законодавстві чітко описано поняття «близьких родичів». Це дитина, дружина/чоловік, мати/батько, мачуха/вітчим, брат/сестра, свекруха/тесть, дідусь/бабуся й інші люди, які прямо залежать від її опіки.
Спеціальна відпустка оплачується, але існує багато нюансів. Наприклад, при народженні дитини батько може взяти два дні спеціальної оплачуваної відпустки. Якщо працівник вирішить зіграти весілля — йому належать ті ж два дні. Але шлюб повинен бути державним. Церковний у Польщі не має такої юридичної сили: працівникові відпустку дадуть, але її не оплатять.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас