Захисників інтелектуальної власності реєструватимуть по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захисників інтелектуальної власності реєструватимуть по-новому

Особисті фінанси
255
Мінекономрозвитку запрошує до реєстрації за новою процедурою організації колективного управління (ОКУ) авторськими та суміжними правами, які мають намір надалі здійснювати управління правами інтелектуальної власності авторів та правовласників.
Про це йдеться на сайті Мінекономрозвитку.
З 22 квітня 2019 року будуть припинені повноваження ОКУ, що до цього моменту діяли на території України.
Винятки становлять ОКУ, що мають свідоцтва уповноважених у таких сферах колективного управління, як відтворення в домашніх умовах і в особистих цілях аудіо- та відеозаписів, публічне виконання аудіо- та відеозаписів, трансляція аудіо- та відеозаписів в ефір та через кабель. Повноваження ОКУ в цих сферах діятимуть до вересня.
Усі ОКУ, які бажають продовжувати здійснювати колективне управління, а також потенційні нові ОКУ мають бути зареєстровані Мінекономрозвитку за новою процедурою.
Необхідність реєстрації ОКУ за новою процедурою визначена положеннями Закону України «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав». Реалізація закону дозволить встановити в Україні ефективну та прозору систему колективного управління майновими правами у сфері авторського права та суміжних прав.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас