НБУ стягнув заставу з рефінансування "Приватбанку" в Дніпрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ стягнув заставу з рефінансування "Приватбанку" в Дніпрі

Фондовий ринок
671
НБУ 13 лютого отримав чергове рішення про звернення стягнення на предмет іпотеки, що забезпечує виконання кредитних зобов’язань “Приватбанку”.
Про це повідомили в прес-службі Нацбанку.
Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив у повному обсязі позовну заяву НБУ до компанії “Арлан” про звернення стягнення на предмет іпотеки: офісні приміщення в м. Дніпро вартістю 17,6 млн грн, передані в забезпечення виконання зобов’язань “Приватбанку” за кредитом рефінансування.
Будівлю в Дніпрі по вул. Святослава Хороброго, 27 заклали відразу дві компанії: “Арлан” і “Акватера”. Їхні іпотечні договори від 29 травня 2014 року стосувалися окремих поверхів і приміщень у цій будівлі.
Сумарно НБУ хоче стягнути з них 61 млн грн.
Нагадаємо, що 4 грудня у Високому суді Лондона було винесено офіційне рішення у справі за позовом “Приватбанку” до його екс-власників. Суддя дозволив банку оскаржити рішення суду першої інстанції в питанні юрисдикції. Суд визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайських дій, але дійшов висновку, що не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів.

Довідка Finance.ua

  • 21 грудня 2016 року “Приватбанк” перейшов у державну власність.
  • Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора – компанії EY.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас