За півроку країна продала втричі менше об'єктів малої приватизації, ніж розраховувала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку країна продала втричі менше об'єктів малої приватизації, ніж розраховувала

Казна та Політика
193
З серпня 2018 року по лютий 2019-го в рамках програми малої приватизації (продаж держмайна вартістю менше ніж 250 млн грн.) в Україні було проведено 593 електронні аукціони, які принесли державному та місцевим бюджетам понад 808 млн. грн. (близько $30 млн.).
Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.
Половина вказаної суми, додав чиновник, дісталася Фонду держмайна, інші кошти поповнили рахунки місцевих бюджетів. У Мінекономрозвитку такі результати називають успіхом, хоча і не пояснюють, чому перший аукціон у рамках затвердженого ще в березні минулого року порядку був проведений тільки в серпні.
Та й порушувати питання недосконалої процедури, яка ставить під сумнів проведені місцевою владою аукціони, він не став. Тим часом, раніше юристи вказували UBR.ua на ризики судового опротестування результатів таких торгів, а народні депутати вносили до парламенту законопроект, покликаний вирішити правову колізію.
Водночас, за підрахунками відомства, на сьогоднішній день до реєстру малої приватизації було внесено 1812 об’єктів. Їх загальна стартова ціна становить приблизно 2,25 млрд грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас