Створено молекулярну каву без єдиного кавового зерна


Створено молекулярну каву без єдиного кавового зерна

Компанія Atomo розробила незвичайну “молекулярну каву”. Суть її полягає в тому, щоб зробити смачний ранковий напій з вершками і цукром, не використовуючи при цьому жодного кавового зерна. За словами представників компанії, продукт був розроблений з нуля, щоб забезпечити ідеальну імітацію смаку і аромату справжньої, дорогої кави.

Генеральний директор Atomo Енді Клейч і мікробіолог Джерет Стопфорт вважають, що визначили близько 40 сполук, що містяться в протеїнах і оліях кави. Саме вони дозволяють нашому організму відчувати смак, аромат і колір напою. Використовуючи “натуральні екологічно чисті” інгредієнти, компанія вирішила запустити крауд-компанію на Kickstarter.

Примітно, що сам продукт — це не просто черговий порошок, який треба розчиняти в гарячій воді. Команда вирішила повторити традиційний ритуал приготування кави, і для того пішла на хитрощі. З чого в підсумку складається ця кава? Поки компанія лише стверджує, що мова йде про “перероблені рослинні речовини”, але що ховається за цим розпливчастим визначенням — неясно.

Їх рішення обґрунтовано тим, що через глобальне знелісення вже зараз 60% видів дикої кави перебуває під загрозою зникнення, тому в найближчому майбутньому нам усім, можливо, доведеться перейти на замінники натурального продукту..

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
В Контексті Finance.ua
Опитування