Створено молекулярну каву без єдиного кавового зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено молекулярну каву без єдиного кавового зерна

Технології&Авто
2662
Компанія Atomo розробила незвичайну “молекулярну каву”. Суть її полягає в тому, щоб зробити смачний ранковий напій з вершками і цукром, не використовуючи при цьому жодного кавового зерна. За словами представників компанії, продукт був розроблений з нуля, щоб забезпечити ідеальну імітацію смаку і аромату справжньої, дорогої кави.
Генеральний директор Atomo Енді Клейч і мікробіолог Джерет Стопфорт вважають, що визначили близько 40 сполук, що містяться в протеїнах і оліях кави. Саме вони дозволяють нашому організму відчувати смак, аромат і колір напою. Використовуючи “натуральні екологічно чисті” інгредієнти, компанія вирішила запустити крауд-компанію на Kickstarter.
Примітно, що сам продукт — це не просто черговий порошок, який треба розчиняти в гарячій воді. Команда вирішила повторити традиційний ритуал приготування кави, і для того пішла на хитрощі. З чого в підсумку складається ця кава? Поки компанія лише стверджує, що мова йде про “перероблені рослинні речовини”, але що ховається за цим розпливчастим визначенням — неясно.
Їх рішення обґрунтовано тим, що через глобальне знелісення вже зараз 60% видів дикої кави перебуває під загрозою зникнення, тому в найближчому майбутньому нам усім, можливо, доведеться перейти на замінники натурального продукту..
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас