Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту - експерт

Аграрний ринок
1176
Україна суттєво наростила експорт м’яса. Про це розповів заступник директора Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” Микола Пугачов, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби Інституту.
Він розповів, що всього за рік загальний обсяг експорту продукції м’ясної групи зріс на 21,6%, 646 млн дол. США.
“Характерною тенденцією 2018 року стало посилення позицій м’ясопродукції українського виробництва на міжнародному ринку за рахунок курятини”, – підкреслив він.
Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту м’яса птиці, продовжив експерт. За кордон було поставлено 329 тис. т продукту, зазначив Пугачов.
В основі минулорічного успіху виробників м’ясопродукції-відкриття та закріплення нових ринків збуту. Необхідність в цьому виникла після втрати ринку РФ, говорить експерт.
Так, минулого року українське м’ясо найкраще купували в ЄС, в країнах Близького Сходу та СНД. Більш ніж 35% продукту закупили країни Європи, розповів Пугачов.
“Провідну позицію в рейтингу імпортерів вітчизняного м’яса другий рік поспіль утримують Нідерланди (17,9%). Значні також частки Словаччини (9,3%), Саудівської Аравії (9,0%), Білорусі (8,4%), Іраку (7,0%), Азербайджану (6,1%) і Німеччини (5,0%)”, – розповів він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас