Фонд гарантування заявляє про неправомірне виведення активів на 4,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування заявляє про неправомірне виведення активів на 4,5 млрд грн

Кредит&Депозит
308
ФГВФО заявляє про почастішання останнім часом випадків неправомірного виведення активів неплатоспроможних банків.
Про це повідомляється в прес-релізі Фонду.
Загальна балансова вартість втрачених з 2017 року активів – понад 4,5 млрд грн, оціночна – близько 1,256 млрд грн.
ФГВФО звернувся до міністра юстиції Павла Петренка з проханням втрутитися в ситуацію і вжити заходів щодо запобігання порушення українського законодавства.
“Нас хвилюють не конкретні окремі випадки, а тенденція, яка набирає обертів”, – підкреслив голова ФГВФО Костянтин Ворушилін на прес-конференції в Києві в четвер.
Заступник голови Фонду Світлана Рекрут зазначила, що подібні схеми особливо почастішали після успішного виведення на початку жовтня 2018 року одного з найбільших ліквідних активів Платинум Банку – будівлі в центрі Одеси оціночною вартістю 144 млн грн, що стало свого роду сигналом низьких ризиків таких крадіжок і відсутності за них відповідальності.
“Зараз у нас не минає і тижня без крадіжки, причому схеми і механізми крадіжки весь час удосконалюються, доходить до пакетних крадіжок”, – зазначила вона.
Крім того, С. Рекрут повідомила, що за подібними схемами не завжди стоять колишні власники банків. Часто це колишні боржники банків або пов’язані з ними особи, які надали ці активи в заставу за кредитами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас