За несплату комунальних послуг будуть переводити із готівкової субсидії на безготівкову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За несплату комунальних послуг будуть переводити із готівкової субсидії на безготівкову

Казна та Політика
3288
Органи соцзахисту відмовлятимуть у призначенні субсидій на наступний рік за наявності заборгованості за опалювальний період понад 340 грн і терміном більше одного місяця.
Про це під час наради у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ щодо монетизації субсидій заявив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
“Ми передбачили певну систему контролю за сплатою громадянами житлово-комунальних послуг. Як відомо, субсидії призначаються до кінця опалювального періоду. Тобто термін дії субсидій, які наразі призначені, – до 30 квітня 2019 року. У травні при зверненні громадян за оформленням субсидій на наступний рік, або при визначенні права на одержання субсидій в автоматичному режимі, коли не потрібно окремо звертатися, органи соцзахисту населення будуть отримувати дані від надавачів послуг про наявність простроченої заборгованості”, – сказав він.
Він додав, що якщо сума простроченої заборгованості становитиме більше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, наразі це 340 гривень, і термін прострочення буде понад один місяць, то житлова субсидія не призначатиметься.
Також у Мінсоцполітики розглядають можливість запровадження комбінованого механізму щодо контролю за сплатою комунальних послуг, коли отримувачі субсидій, які вчасно оплачуватимуть комунальні послуги, отримуватимуть субсидії в готівковій формі, а боржників переводитимуть на грошову безготівкову форму отримання субсидій.
“Тобто держава через Ощадбанк “допомагатиме” таким громадянам дисципліновано підходити до питання оплати своїх зобов’язань перед надавачами послуг”, – пояснив Музиченко
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас