Соцпакет для школярів: у Дніпропетровській області застрахують вчителів і учнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцпакет для школярів: у Дніпропетровській області застрахують вчителів і учнів

Казна та Політика
328
Управління освіти виконкому Покровської міської ради вирішило забезпечити всіх учнів і вчителів полісами добровільного медичного страхування. 12 лютого на майданчику Prozorro відділ освіти невеликого міста в Дніпропетровській області оголосив тендер з підбору страхової компанії – підрядника. На все про все з міської казни виділили майже 6 млн. грн.
За оцінками місцевих чиновників, цього має вистачити, щоб забезпечити медстраховками 3626 учнів місцевих шкіл і 536 їхніх наставників. В рамках програми, страховики повинні будуть забезпечити покриття в межах 50 тис. грн. на кожного застрахованого.
При цьому компенсація передбачає пряме відшкодування витрат хворим за негарантовані державою медичні послуги, дослідження і препарати. Так, в рамках амбулаторного лікування застрахованим відшкодують витрати на ліки в межах 5 тис. грн. на рік.
У стаціонарі вони зможуть «хворіти» на 20 тис. грн. Тут муніципальна влада навіть зажадала від переможця тендеру забезпечити оплату одного курсу хіміотерапії для онкохворих. Ще 25 тис. грн. страховики повинні виділити пацієнту, якщо йому знадобиться допомога хірурга. Але задіяти фінансове плече планують тільки в тому випадку, якщо «безкоштовними» препаратами і засобами недуг не побороти, або їх чи не виявиться в лікарні.
Втім, з вибором медзакладів у учнів не густо. По допомогу за страховкою вони зможуть звернутися в місцеву міську лікарню або 4 муніципальні клініки в Нікополі – найближчому великому місті і райцентрі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас