Італія не допустить Huawei до запуску 5G - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія не допустить Huawei до запуску 5G - ЗМІ

Фондовий ринок
2064
Італія заборонить китайським компаніям Huawei Technologies і ZTE Corp брати участь у розгортанні інфраструктури 5G у країні.
“Для цього італійський уряд готовий скористатися так званими золотими повноваженнями, які дозволяють виходити з уже підписаних контрактів без сплати штрафних санкцій”, – йдеться в статті.
Документи, наведені джерелами, кажуть про “сильний тиск” з боку Сполучених Штатів у цьому питанні.
Зазначається, що низка держав, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія та Японія, Чехія наклали значні обмеження на Huawei та ZTE (Норвегія, Польща і Німеччина також розглядають подібні кроки) через побоювання, що використання продукції компаній зробить їхні мережі вразливими для проникнення та шпигунства ззовні.
Техніка Huawei нібито має “чорні двері”, які дають китайським спецслужбам доступ до зашифрованих даних пристроїв, хоча Пекін це заперечує. У Єврокомісії переконані, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані “для отримання наших секретів”.
Як пізніше повідомили нам в Huawei Ukraine, Міністерство економічного розвитку Італії (MiSE) заперечує, що збирається виступити з ініціативою щодо заборони використовувати обладнання Huawei і ZTE для мереж 5G.
“Національна безпека є пріоритетом, і в разі виникнення критичних проблем – в даний час невиявлених – MiSE оцінить можливість зробити відповідні ініціативи”, – йдеться в повідомленні Міністерства.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас