Нацбанк запровадив механізм зворотнього продажу валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк запровадив механізм зворотнього продажу валюти

Валюта
1708
Відсьогодні, 7 лютого, НБУ може проводити валютні інтервенції на умовах своп, тобто з зобов’язанням зворотнього продажу валют як у форматі “гривня/іноземна валюта”, так і у форматі “іноземна валюта/іноземна валюта”.
Про це йдеться на сайті регулятора.
Валютні інтервенції на умовах своп у форматі “гривня/іноземна валюта” можуть проводитися у будь-якій з існуючих форм валютних інтервенцій, а саме: у формі валютного аукціону, за єдиним курсом або за найкращим курсом. Водночас інтервенції на умовах своп у форматі “іноземна валюта/іноземна валюта” проводитимуться лише у формі за єдиним курсом.
“Такі інтервенції на умовах своп, за оцінками Національного банку, будуть сприяти згладжуванню коливань на валютному ринку, які можуть бути наслідком тимчасових диспропорцій у структурі валютної ліквідності банків”, – повідомляють в НБУ.
Національний банк за потреби використовуватиме цей інструмент для згладжування як актуальних, так і потенційних коливань на валютному ринку. Досі Національний банк використовував операції своп лише з метою регулювання ліквідності банківської системи – такі операції проводилися тільки шляхом купівлі Національним банком валюти у банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас