Facebook придбав свій перший блокчейн-стартап — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook придбав свій перший блокчейн-стартап

Фондовий ринок
528
Facebook зробив своє перше придбання в сфері блокчейну.
Про це пише Сегодня з посиланням на Cheddar.
Без будь-яких анонсів під його контроль перейшла команда невеликого стартапу Chainspace, заснованого дослідниками з Університетського коледжу Лондона.
Відповідно до опису, Chainspace займається створенням децентралізованої системи смарт-контрактів для здійснення платежів та інших операцій в блокчейні. У white paper проекту йдеться, що він розробляє “платформу на базі технології розподіленого реєстру для високонадійної і прозорої обробки транзакцій в децентралізованих системах”.
Знайомі з ситуацією джерела повідомили, що чотири з п’яти авторів white paper Chainspace стануть членами блокчейн-групи Facebook. Двоє з них вже вказали в якості поточного місця роботи лондонський офіс соціальної мережі.
Джерела стверджують, що до цього Chainspace перебував у процесі збору первинного фінансування і орієнтувався на суму, що не перевищує $4 млн.
Представник прес-служби Facebook підтвердив інформацію про наймання членів команди Chainspace, але відмовився вдаватися в подробиці. Він також зазначив, що технологію стартапу компанія купувати не планує, і послався на більш ранню офіційну заяву: “Як і багато інших компаній, Facebook розглядає можливості застосування блокчейну. Наша нова невелика команда вивчає різні сценарії використання технології. Поки нам більше нема чим поділитися”.
Наразі блокчейн-підрозділ Facebook, імовірно, налічує понад 40 співробітників. В кінці минулого року стало відомо, що компанія може розробляти стейблкойн для здійснення переказів у месенджері WhatsApp.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас