"Енергоатом" купить у Wärtsilä France запчастини на 80 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" купить у Wärtsilä France запчастини на 80 млн грн

Енергетика
195
НАЕК “Енергоатом” уклала 1 лютого договір на постачання запчастин до дизель-генераторів для Південно-Української АЕС на 80 млн грн з виробником цього обладнання – компанією Wärtsilä France (французький підрозділ фінської Wärtsilä).
Як повідомила прес-служба “Енергоатому”, урочисте підписання контракту відбулося за участю президента НАЕК Юрія Недашковського та директора з надання послуг ядерної галузі Wärtsilä France Мішеля Куббінгі.
На церемонії підписання контракту Ю. Недашковський зазначив, що зустрівся з представниками компанії на Всесвітній ядерній виставці в Ле Бурже (Франція), після чого почалися переговори про співпрацю.
Контракт підписано за підсумками аукціону на постачання запчастин у кількості 1954 одиниці з очікуваною вартістю 239,1 млн грн, який було оголошено 7 вересня 2018 року. На подання заявок і розгляд претензій було відведено більше двох місяців.
Ще один аукціон на поставку таких же запчастин в кількості 1111 одиниць було оголошено 4 червня 2018 року з очікуваною вартістю 192,8 млн грн. На подання заявок і розгляд претензій було відведено більше п’яти місяців. Його переможцем також стала Wärtsilä France, повідомлення про намір підписати з нею договір “Енергоатом” опублікував 15 січня поточного року.
Історія проведення аукціонів, що зберігається в системі Прозорро, свідчить про те, що підготовчий процес був тривалим, протягом цього періоду багаторазово змінювалася тендерна документація.
Крім того, перед проведеним 17 січня аукціоном на поставку 1954 одиниць запчастин Wärtsilä France подала 6 вимог про усунення порушень і три скарги. За аукціоном від 10 січня всього надійшло 11 вимог про усунення порушень, з них 7 направила Wärtsilä France, яка також подала 4 скарги.

Довідка Finance.ua:

  • Обсяг капіталовкладень НАЕК “Енергоатом” в 2018 році склав близько 10 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас