Кабмін може виділити гроші на оплату держшахтами електроенергії, яку вони споживають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може виділити гроші на оплату держшахтами електроенергії, яку вони споживають

Енергетика
77
Кабінет міністрів України може виділити 450 млн грн на забезпечення оплати державними вугледобувними підприємствами електроенергії, яку вони споживатимуть у 2019 році.
Згідно з проектом розпорядження Кабінету міністрів, ці витрати будуть покриті за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.
Необхідність прийняття рішення пов’язана з початком роботи з 1 січня 2019 року нового роздрібного ринку електроенергії, згідно з яким державні шахти повинні придбати послуги з розподілу електроенергії. Водночас через накопичені у вугільників значні борги за спожиту електроенергію нема бажаючих взяти участь у процедурах продажу шахтам цих послуг.
У зв’язку з цим держшахти уклали договори з постачальником “останньої надії” в особі держпідприємства “Укрінтеренерго”, але більшість з них продовжує не платити за споживану е/е, в зв’язку з чим ДП попередило їх про припинення електропостачання.
Відключення шахт від електропостачання призведе до зниження видобутку вугілля і їх підтоплення. Як наслідок можуть виникнути дефіцит вугілля для роботи ТЕС і ТЕЦ, ситуації техногенного характеру та соціальна напруга.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас