Що відбувається з індивідуальним медичним страхуванням в Україні? Відповідають експерти Аска — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що відбувається з індивідуальним медичним страхуванням в Україні? Відповідають експерти Аска

Особисті фінанси
59
Рівень користування послугами страхування здоров’я в Україні поки невисокий. Але директор з роздрібного страхування СК Аска Тетяна Пінчук впевнена – це напрямок буде розвиватися. Про особливості таких послуг, пропозиціях страховиків і, звичайно, переваги страхового захисту в Аска, можна прочитати в матеріалі «Mind».
Експерти Аска звертають увагу, що поряд з класичними програмами ДМС в 2019 році з’являються нові можливості страхування на випадок хвороби – зокрема, компанія пропонує програму «Формула здоров’я». Вона починає діяти, якщо лікар підтверджує, що є проблеми зі здоров’ям – потрібна операція, відновлення після травми або встановлено серйозний діагноз, що вимагає лікування. Тоді Аска перераховує кошти на особистий рахунок клієнта – в договорі визначено конкретний перелік діагнозів або проблемних ситуацій, коли клієнт отримує на руки грошову виплату.
«Сума, яку компанія зобов’язується виплатити, визначена в договорі, вона може бути навіть більшою, ніж фактичні витрати на лікування хвороби. Страхову виплату клієнт може витрачати на медичні послуги, ліки або реабілітацію на свій розсуд», – розповідають в СК Аска.
Як програми ДМС, так й поліс страхування здоров’я можна поєднувати, забезпечуючи більш повний страховий захист, наприклад, в разі постановки діагнозу, який вимагає дорогого лікування. «Як правило, в рамках програми ДМС страхова компанія оплачує діагностику і один курс лікування важкої хвороби, до 30 днів, на тривале лікування і реабілітацію цього може не вистачити. Тому незалежно від того, чи є у вас класичний медичний поліс, краще мати ще й страховку на випадок хвороби, бажано на суму від 200 000 грн. Їх середня вартість коливається на рівні 3-6 тис. грн на рік», – додає Тетяна Пінчук.
За матеріалами: АСКА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас