«Укрзалізниця» відстежуватиме крадіжки за допомогою дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» відстежуватиме крадіжки за допомогою дронів

Фондовий ринок
413
Залізничний інформаційний портал повідомляє, що ПАТ «Укрзалізниця» і приватні ІТ-підприємства розробляють дронову систему нагляду за правопорядком на вокзалах. Дрони стартапу UZ Air Guard, зокрема, вестимуть відеоспостереження локацій з найчастішими випадками крадіжок, контролюватимуть стан вагонів, діагностуватимуть мости й тунелі.
Портал акцентує втрати ПАТ «Укрзалізниця» від крадіжок елементів інфраструктури залізниці: в середньому щомясічні втрати підприємства від них становлять шість мільйонів гривень.
Автор проекту UZ Air Guard, начальник відділу впровадження організаційних змін у Департаменті організаційного розвитку АТ «Укрзалізниця» Костянтин Дода каже, що найбільше зловмисників цікавлять елементи залізничної колії та засоби сигналізації і зв’язку. «Це вироби із чорних та кольорових металів, котрі в більшості випадків крадії здають до пунктів прийому металобрухту», – пояснює чиновник.
Відеонагляд з дронів передбачено встановити на 68 ділянках вокзалу. Кожну патрулюватимуть два дрони. Оператори нагляду повинні будуть реагувати на появу порушників.
Для реалізації UZ Air Guard автори збираються залучити дев’ять мільйонів гривень.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас