Понад 90% шукачів роботи хочуть працювати за кордоном, але досвід є у 29% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 90% шукачів роботи хочуть працювати за кордоном, але досвід є у 29%

Особисті фінанси
416
Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна провів опитування, результати якого показали, що 92% респондентів мають бажання попрацювати за кордоном, але досвід такої роботи є у 29% опитаних.
Про це керівник експертно-аналітичного центру міжнародного порталу HeadHunter Україна Юлія Дрожжина розповіла на прес-конференції.
“Багато українців хочуть їхати, але, як кажуть, між “хочу” та “роблю” є велика різниця. І якщо говорити цифрами, то 92% думають про те, щоб поїхати, але реальний досвід роботи за кордоном мають лише 29%. Тобто, різниця дуже велика”, – сказала Дрожжина.
За її словами, серед мотивів працевлаштування за кордоном опитані називають можливість заробити, шанс згодом залишитись у тій країні, цікавий життєвий досвід. Проте і ті, хто працював в іншій державі, ті, хто такого досвіду не має, визнають, що ця робота пов’язана з певними труднощами. Йдеться про розлуку з рідними і близькими, мовні проблеми і труднощі з оформленням документів та пошуком роботи.
Представниця HeadHunter Україна зазначила, що у першу чергу пошукачів роботи за кордоном цікавлять такі країни, як Польща, Сполучені Штати Америки, Німеччина та Канада.
“Найбільше хочуть поїхати спеціалісти зі сфери ІТ. На другому місці топ-менеджмент, на третьому – початок кар’єри, на четвертому та п’ятому відповідно — виробництво та продажі”, – сказала вона.
Загалом, зазначила Дрожжина, український ринок праці у 2018 році був відносно стабільним, суттєвих змін у структурі зафіксовано не було, тож пропозиції та запити про роботу від іноземних компаній мали досить динамічний характер. Чимало вакансій для українців розміщують роботодавці з Німеччини, Польщі та інших країн. Причому кількість пропозицій про роботу в Німеччині зросла на 13% порівняно з показником за грудень 2017, а в Польщі – зменшилась на 12%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас