У Норвегії запрацював перший у світі робот-листоноша (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії запрацював перший у світі робот-листоноша (відео)

Технології&Авто
434
У Норвегії запрацював перший у світі робот-листоноша. Buddy Mobility доставляє листи і посилки в місті Конгсберг.
Пристрій може працювати як поштова скринька: кожен житель міста матиме свою скриньку всередині апарату.
Розробила робота-листоношу американо-норвезька компанія Buddy Mobility. Швейцарська Кyburz створила шасі і техніку для автономного водіння апарату. Розробники отримали спеціальний дозвіл від міської влади на використання безпілотного транспортного засобу на вулицях Конгсберга.
Buddy Mobility:
  • білого кольору,
  • зовні схожий на ящик на колесах з сотнею ящиків різних форм залежно від розміру посилки,
  • важить 90 кг,
  • має 1,6 м у заввишки і 1,45 м в завдовжки,
  • може пересуватися зі швидкістю 6 км/год,
  • за день здатний зробити доставку на 100 адрес.
“Перш ніж доставити пошту в будинок, робот-листоноша направляє одержувачу повідомлення через мобільний додаток. На телефон одержувача приходить спеціальний код. Він відкриває скриню з доставкою. Це допомагає запобігти крадіжці посилок, – розповідає генеральний директор Норвезької поштової служби Тон Вілл. – Щоб відправити лист або посилку, через додаток надсилають повідомлення на службу доставки. Робот під’їде в зазначений час за потрібною адресою. Відкривши скриню за допомогою коду, туди кладуть пошту. Апарат відвозить її на поштове відділення, а вже звідси листи і посилки відправляють в межах країни або світу”.
Робот здійснює доставку пошти з 12 дня до півночі. Потім повертається в пункт розподілу. Там його заповнюють для відвантаження на наступний день.
Buddy Mobility може пересуватися в сніжну і дощову погоду. Має три режими управління. На автономному за повної зарядки може проїхати 40 км за 4 години .. Якщо вибрати ручний режим або режим супроводу, апарат пересуватиметься зі співробітником поштової служби.
Робота оснастили камерами, лазерними радарами, GPS-системою. Вони зчитують і прокладають необхідний маршрут. За допомогою звукових сигналів і візуальних засобів він попереджає про себе пішоходів і транспортні засоби. Обладнаний сенсорною системою, яка виявляє об’єкти на шляху.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас