Європол заарештував хакера, який викрадав криптовалюту з гаманців у мережі IOTA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європол заарештував хакера, який викрадав криптовалюту з гаманців у мережі IOTA

Фінтех і Картки
219
Відповідальний за створення фейкового генератора seed-фраз для гаманців криптовалюти IOTA 36-річний хакер був заарештований у Великобританії, йдеться в анонсі на сайті Європолу.
Операція проводилася силами Відділу по боротьбі з організованою злочинністю Південно-Східного регіону Великобританії, Національного агентства по боротьбі зі злочинністю, Європолу та поліції німецької федеральної землі Гессен, які також вилучили кілька комп’ютерів і електронних пристроїв.
Розслідування злочину почалося незабаром після надходження перших скарг на крадіжку криптовалюти на початку 2018 року. Зокрема, кілька таких повідомлень отримала поліція Гессена. Розбираючись в обставинах того, що сталося, влада вийшла на сайт Iotaseed.io, який виступав генератором seed-фраз для гаманців IOTA. Всупереч очікуванням користувачів, інформацію отримували не тільки вони, а й власник сайту, який користувався цим для крадіжки криптовалюти з гаманців.
У липні німецькі правоохоронці почали підозрювати, що свою діяльність зловмисник здійснює з Великобританії. Згодом вони передали справу Об’єднаній робочій групі по боротьбі з кіберзлочинністю (J-CAT), що входить до складу Європолу. Для організації подальших заходів Європол організував зустріч слідчих з Великобританії і Німеччини, яким в подальшому і вдалося вийти на слід зловмисника.
Збиток від його діяльності оцінюється в понад €10 млн. Збір seed-фраз він вів починаючи з серпня 2017 року, а саму атаку здійснив 19 січня 2018. Цього ж дня в мережі IOTA була зафіксована підвищена активність, яка генерувалась організатором атаки з метою приховування підозрілих транзакцій. Для більшої переконливості хакер навіть створив репозиторій на GitHub, де, імовірно, мав бути розміщений код генератора seed-фраз. Очікувано, більшість користувачів не стали перевіряти його вміст, а Iotaseed.io міг генерувати тільки однотипні ключі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас