Ford пішов у мінус через проблеми в Європі та Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford пішов у мінус через проблеми в Європі та Китаї

Фондовий ринок
417
Американському автовиробникові Ford зараз нелегко. В минулому кварталі були зафіксовані мільйонні збитки. «Гарячими точками» виявилися Китай і Європа. При цьому на американському ринку компанія досягає успіху.
Про це йдеться в повідомленні dpa.
Торік у компанії були певні складнощі, пов’язані з дедалі більшими проблемами в Китаї та європейських країнах і високими додатковими виробничими витратами.
У четвертому кварталі «Форд» отримав збитки, які склали 116 млн дол., про що в компанії заявили минулого тижня.
За аналогічний період минулого року прибуток склав 2,5 млрд дол. Скоригований операційний дохід знизився на 28 % – до 1,5 млрд дол. Трохи зросли надходження від продажів – до 41,8 мільярда доларів.
Незважаючи на слабкі показники, реакція ринку була пом’якшена, було зафіксовано незначне зростання вартості акцій.
Сприятливим виявився тільки внутрішній ринок. В результаті стабільних продажів позашляховиків і пікапів в основному в північній частині США основний прибуток було отримано тут.
Наприкінці року автовиробникові довелося зіткнутися з великими складнощами за кордоном. Європейський бізнес приніс операційні збитки у розмірі 199 млн дол., азіатський – 381 млн дол.
Одна з причин такого спаду – торговельна суперечка США з Китаєм і Євросоюзом. Результатом тарифних розбіжностей стало значне подорожчання матеріалів для виробництва автомобілів.
Така ситуація загрожує втратою роботи для тисяч співробітників Ford. Генеральний директор компанії Джим Хакетт вже оголосив про велику корпоративну реструктуризацію, націлену на скорочення витрат.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас