Збільшення зарплатні та безкоштовне стентування: Супрун розповіла, що змінилось в охороні здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення зарплатні та безкоштовне стентування: Супрун розповіла, що змінилось в охороні здоров'я

Казна та Політика
1343
В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, які зміни відбулися в Україні щодо медицини протягом останніх років.
Деталі вона розповіла у Facebook.
Зокрема, різниця в цінах на окремі препарати до залучення міжнародних організацій до державних закупівель та після сягнула кількох разів. Наприклад, препарат проти туберкульозу Лінезолід міжнародні організації купили за ціною майже в 10 разів нижчою, ніж МОЗ України у 2014 році.
«Міжнародні організації допомогли викорінити корупцію в централізованих закупівлях та дозволили використати на додаткові закупівлі до 39% виділених коштів. Ці кошти вимірюються мільярдами гривень, за які були закуплені додаткові ліки для пацієнтів та було врятовано більше життів», – переконує Супрун.
Вона наголосила, що інфаркт в Україні більше не несе неминучу смерть чи фінансову кризу пацієнтам, адже в критичній ситуації українці отримують безоплатні стенти для реперфузійної терапії інфаркту міокарду.
Так, з 2016 року вперше за всю історію незалежної України держава повністю забезпечує потребу в стент-системах для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда, коли від оперативного втручання і встановлення стенту залежить життя пацієнта. Таких випадків в Україні щороку стається близько 20 тисяч. Минулого року за кошти держбюджету МОЗ України закупило близько 24 тисяч якісних стент-систем. Українці з інфарктом міокарда отримують безоплатне стентування у 40 медзакладах.
«У медзакладах, які уклали договір з НСЗУ та мають активну і вмотивовану команду, сімейні лікарі, терапевти, педіатри і медсестри вже мають вищий дохід. Наприклад, у Бахмуті сімейний лікар, якого обрали максимум пацієнтів, отримує 17 887 грн грн. Раніше він заробляв 7 000 грн. А у Вознесенську зарплати медсестер тепер складають від 8 до 9 тисяч гривень», – резюмувала Супрун.
Збільшення зарплатні та безкоштовне стентування: Супрун розповіла, що змінилось в охороні здоров'я
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас