Uber розроблятиме самокеровані велосипеди і скутери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber розроблятиме самокеровані велосипеди і скутери

Фондовий ринок
156
Uber наймає команду інженерів, які займуться створенням автономних електричних велосипедів і скутерів.
Компанія не опублікувала подробиці про проект, проте на сторінці вакансій йдеться, що Uber прагне «підвищити безпеку, зручність і ефективність шерінгових сервісів завдяки застосуванню сенсорних технологій і робототехніки».
Користувачі таких сервісів, як Jump, який Uber купив в минулому квітні, або його конкурентів Bird і Lime, можуть орендувати транспортний засіб і залишити на прямо вулиці після прибуття в місце призначення. Сервісу доводиться наймати підрядників, які вночі забирають, підзаряджають і ремонтують велосипеди і скутери, які не використовуються. Це істотно скорочує потенційні доходи їхніх власників.
Тому Uber почав збирати команду «мікромобільної робототехніки» для розробки електроскутерів і велосипедів, які могли б самостійно добиратися до зарядних станцій. Це дозволить виключити одну зі статей витрат.
Підрозділ Uber з розробки самокерованих авто тимчасово призупинив роботу після смертельної аварії в минулому році. Однак у грудні компанії дозволили відновити тестування автопілоту на публічних дорогах.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас