Дефіцит Пенсійного фонду становить 30 млрд грн - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит Пенсійного фонду становить 30 млрд грн - Мінсоцполітики

Казна та Політика
749
Міністерство соціальної політики України змогло продовжити підвищення пенсій завдяки тому, що не погасило дефіцит Пенсійного фонду. Він становить уже 30 млрд гривень.
Про це в розповів заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір.
За його словами, найпростішим варіантом вирішення проблеми дефіциту ПФУ було покриття цих витрат за рахунок додаткових доходів ще у 2017 році.
“Але тоді ми б зіткнулися із тим, що не змогли б підвищити пенсії. Тому прийняли рішення, що дефіцит ми не покриваємо як такий, а даємо кошти на підвищення пенсій”, – пояснив Шамбір.
Він додав, що поступово, зі зростанням доходів від ЄСВ, дефіцит ПФУ буде покриватися. За його розрахунками, для цього потрібно 7-10 років.
Також заступник міністра запевнив, що індексація пенсій, яка впроваджується у цьому році, проводитиметься не дивлячись на дефіцит фонду і на передвиборчу кампанію. Вона вже прописана в законодавстві.
“Незалежно від того, які будуть політичні рішення. 50% зростання зарплати і 50% інфляції – а це досить високий показник і для Європи він вважається одним із найбільших… Цей розмір рівня підвищення пенсії прописаний у законі. Він не залежить від виборів і всього іншого”, – підкреслив Шамбір.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас