Із банку "Порто-Франко" виведено кошти колишніх власників банку через схемні кредитні операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із банку "Порто-Франко" виведено кошти колишніх власників банку через схемні кредитні операції

Кредит&Депозит
466
В процесі ліквідації банку АБ “Порто-Франко” було встановлено, що реальна (оціночна) вартість активів фінустанови менша за балансову майже у 25 разів. При цьому недостатність майна банку склала понад півмільярда гривень.
Про це йдеться на сайті Фонду гарантування вкладів.
Як повідомляє ФГВФО, як було встановлено уповноваженою особою Фонду гарантування, недостатність майна виникла внаслідок протиправних дій колишніх власників банку, які одночасно були його керівниками. Виведення активів відбувалось за допомогою «схемних» кредитних операцій з рядом пов’язаних компаній з численними ознаками фіктивності. Зокрема, власники використовували й свої фірми.
На сьогодні Фонд з власних коштів здійснив необхідні виплати гарантованого відшкодування, що склало 433,65 млн грн. При цьому, загальна сума акцептованих вимог кредиторів складає 644,39 млн грн.
Внаслідок цього перспектива задоволення вимог всіх кредиторів банку – Фонду (в межах виплачених гарантованих сум), вкладників, чиї вклади перевищували 200 тис.грн., та юридичних осіб є вкрай сумнівною.
Не зважаючи на численні відкриті кримінальні провадження та наявність обвинувачувальних вироків в справах щодо пов’язаних осіб, повернути виведені кошти допоки не вдалось.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас