Бізнес налаштований на подальше економічне зростання і нові робочі місця в 2019 році - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес налаштований на подальше економічне зростання і нові робочі місця в 2019 році - НБУ

Казна та Політика
584
Бізнес продовжує зберігати оптимізм щодо економічного зростання в Україні у 2019 році. Індекс ділових очікувань бізнесу на наступні 12 місяців становить 117,3%. Високий рівень ділової активності респонденти прогнозують другий рік поспіль. Про це свідчать результати чергового опитування керівників підприємств, проведеного Національним банком України у IV кварталі 2018 року.
Про це йдеться на сайті регулятора.
Високі темпи зростання економічної активності очікуються насамперед завдяки позитивним прогнозам щодо збільшення загальних обсягів реалізації продукції власного виробництва, інвестиційних видатків на машини, обладнання та інвентар.
Пожвавлення ділової активності очікують компанії всіх видів економічної діяльності, а найбільш оптимістично налаштовані підприємства переробної промисловості.
В регіональному розрізі оптимістичні настрої зберігають компанії з усіх областей, крім Кіровоградської, а найвищі очікування – у бізнесу з Тернопільської та Львівської областей.
Високими залишаються очікування усіх підприємств щодо обсягів власного виробництва товарів і послуг в Україні протягом 2019 року. Третина респондентів очікує, що обсяги виробництва зростатимуть, а кожне друге підприємство вважає, що вони принаймні залишаться на поточному рівні. Позитивні очікування спостерігаються протягом одинадцяти кварталів поспіль.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас