Mozilla закриває ще одну програму і сервіс Firefox Screenshots — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mozilla закриває ще одну програму і сервіс Firefox Screenshots

357
Компанія Mozilla закриває програму Test Pilot. З 22 січня система припинить роботу, хоча встановлені експериментальні можливості будуть доступними на ПК користувача. Як повідомляється, частково ці функції будуть доступні у вигляді окремих доповнень в каталозі addons.mozilla.org. Інші ж можливості, на кшталт Firefox Lockbox (доступ до збережених в Firefox логінів і паролів) і Firefox Send (обмін файлами), будуть розвиватися незалежно від браузера.
Ця програма дозволила тестувати експериментальні можливості на браузерах користувачів в «бойових умовах». В ході роботи Test Pilot система збирала знеособлені дані статистики. В рамках цієї програми тестували, зокрема, Activity Stream, Firefox Screenshots і блокування відстеження переміщень користувачів по сайтах.
У компанії заявили, що причиною закриття стала необхідність вкладення значних інженерних ресурсів в підтримку програму, тому її визнали недоцільною. На заміну Test Pilot вже запропонували нову систему, яка орієнтована на індивідуальне тестування з більш широким охопленням аудиторії і скороченим терміном. У майбутньому ж планується залучати до тестування всіх бажаючих, а не тільки «вузьке коло обраних», учасники якого встановили додаток Test Pilot.
Крім того, компанія повідомила про закриття фірмового сервісу. Саме розширення залишиться, але буде зберігати скріншоти тільки локально, а не в хмару, як зараз. У цілому, компанія явно позбавляється тих активів і проектів, які гальмують розвиток або просто вимагають багато ресурсів. З огляду на досить скромні успіхи браузера Firefox на ринку, це цілком очікувано і зрозуміло.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас