Microsoft розділить Cortana і пошук у Windows 10 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft розділить Cortana і пошук у Windows 10

Фондовий ринок
1070
Компанія Microsoft готує великі зміни для голосового помічника Cortana в Windows 10. Софтверний гігант планує розділити власне внутрішньосистемний пошук і Cortana на панелі завдань Windows 10. Це дозволить обробляти голосові запити окремо, вводячи текст в полі для пошуку документів або файлів.
Цю зміну буде реалізовано в наступному великому оновленні Windows, яке заплановане на квітень (якщо нічого не зміниться). Після виходу апдейта голосовий пошук більше не буде працювати разом з текстовим — це будуть окремі програми.
Як заявила Дона Саркар (Dona Sarkar), керівник програми Microsoft Insider, це дозволить використовувати пошук і голосового помічника стороннім розробникам. При цьому вони зможуть спростити роботу для кінцевих користувачів. З іншого боку, нововведення сильно послаблює позиції Кортани, оскільки раніше від неї чекали саме інтелектуального пошуку. По суті, їй залишиться робота тільки з Microsoft To-Do, інтеграцію з якою запланували вже давно.
Компанія Microsoft поліпшила пошук на Windows 10 ще з першої версії, намагаючись зробити його схожим на рішення Apple. Однак при цьому туди ж хотіли впровадити і Cortana, що, в підсумку, виявилося надмірним. Адже голосовий помічник поки що не може використовуватися для повноцінного введення тексту, запуску всіх без винятку програм, включення і виключення ПК. Плюс до всього, Кортана досі не знає російської мови, що робить її непридатною для використання в Росії.
Залишається дочекатися виходу нової версії, щоб сказати, наскільки компанії вдалося реалізувати задумане. У квітневому оновленні плануються й інші нововведення, проте нових можливостей там не надто багато. В основному це поліпшення вже наявних ідей.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас