Названо дату виплат субсидій готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо дату виплат субсидій готівкою

Особисті фінанси
1172
Кабінет Міністрів має намір внести зміни в систему монетизації житлових субсидій, передбачивши їх виплату в грошовій формі вже з березня 2019 року.
Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.
За його словами, була нарада у Президента України за участю прем’єр-міністра, низки міністрів, зацікавлених сторін – таких, як Укрпошта, Нафтогаз, Пенсійний фонд, громадських організацій, представників ОСББ.
“Було ухвалено політичне рішення про те, щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже у готівковій формі з березня. Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий: в експериментальному порядку всім видати гроші і подивитися, як це буде працювати”, – розповів Рева.
При цьому він пояснив, що паралельно буде запущено два механізми монетизації – готівковий і безготівковий.
“Сьогодні у нас 4 млн одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тис. грн (в опалювальний період, – ред.). Це 6 млрд грн на місяць будемо видавати готівкою”, – уточнив Рева.
При цьому в безготівковій формі субсидії отримуватимуть ті громадяни, які звернулися до управління соціального захисту вже після 1 січня 2019 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас