У столичній міськраді визнали власне безсилля в боротьбі з вуличною торгівлею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столичній міськраді визнали власне безсилля в боротьбі з вуличною торгівлею

Казна та Політика
783
У муніципальної влади немає достатньо влади, щоб боротися з вуличною торгівлею. Також не справляється з цією проблемою і поліція, яка, ймовірно, просто не хоче працювати.
Таку думку висловив депутат КМР, заступник голови постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Сергій Башлаков.
“Стихійна торгівля – на те вона і стихійна, бо незаконна. За дотриманням законодавства у нас наглядають правоохоронні органи. Муніципальна влада не має своїх правоохоронних органів. Поліція громадського порядку не має ніякого підпорядкування муніципальній владі. І з точки зору муніципальної влади, тут жодних впливів (на порушників)бути не може. За цим має стежити правоохоронна система.
Ми порушували це питання безліч разів, тому що проблем дійсно багато. Перша – людям незручно ходити, стихійна торгівля займає тротуари, переходи, входи в метро і так далі. Друга – незрозуміло, чим вони там торгують, незрозуміло, яка якість продуктів, і вони можуть бути небезпечними. Третя – незрозуміло, що за товар, і яке у нього походження. За великим рахунком, через стихійну торгівлю можна організовувати все що завгодно, в тому числі і контрабанду, будь-який контрафактний товар. Тут цілий букет проблем, починаючи з економічних і закінчуючи соціальними”, – вважає депутат.
При цьому, за словами Башлакова, поліція в боротьбі з вуличною торгівлею “розводить руками”.
“Реальної влади муніципалітети не мають. Так от, ми запрошували кілька разів представників поліції на комісію з торгівлі – та це були якісь безпорадні пояснення: “от що ми можемо зробити, ми їх ганяємо, а вони все одно продовжують”. Таке відчуття, що немає у них ні інструментів, ні можливостей це робити. Хоча я думаю, що вся справа у відсутності бажання працювати”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас