VW і Ford створюють альянс для розробки автофургонів і пікапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VW і Ford створюють альянс для розробки автофургонів і пікапів

Технології&Авто
250
Volkswagen AG (VW) і Ford Motor Co. оголосили про створення альянсу для розробки вантажних фургонів і пікапів, який, як очікується, дозволить компаніям поліпшити конкурентоспроможність в еру швидких змін у галузі.
Крім того, автовиробники домовилися розглянути можливості для співпраці у сфері самокерованих автомобілів і електромобілів.
У спільній заяві двох компаній зазначається, що VW і Ford має намір випустити пікап середнього розміру для глобального ринку в 2022 році, а пізніше представити комерційні вантажні фургони в Європі.
“Альянс збільшить масштаб і ефективність операцій, а також дозволить компаніям розділити між собою інвестиції в архітектуру автомобілів”, – йдеться в прес-релізі.
VW і Ford очікують, що їх співпраця в сфері розробки вантажних фургонів і пікапів почне позитивно позначатися на операційному прибутку з 2023 року.
Обидві компанії заявили, що готові до розгляду додаткових програм співпраці в майбутньому.
“З часом цей альянс допоможе обом компаніям збільшити вартість, – заявив гендиректор Ford Джим Хекетт. – Він не тільки сприятиме істотному підвищенню продуктивності і поліпшенню стану обох компаній, але і дасть нам можливість співпрацювати в сфері формування наступної ери мобільності”.
У прес-релізі наголошується, що створення альянсу не передбачає обміну акціями між VW і Ford. Управляти альянсом буде спільний комітет на чолі з Дж.Хекеттом і гендиректором VW Гербертом Діссом, в який увійдуть топ-менеджери обох компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас